Blog

Ontdek ruig Curaçao in nationaal park Shete Boka

Curaçao bevat veel contrasten. Zo heb je aan de ene kant rustige en paradijselijke stranden met helderblauw water. Aan de andere kant van het eiland is de kust ruig en het wat wild. Hier vind je nationaal park Shete Boka, wat staat voor de Zeven Inhammen. Dit ruige terrein laat een hele andere kant van het eiland zien en is toegankelijk gemaakt voor zowel auto’s, fietsers als voetgangers. Wil je het hele park zien, dan moet je daar wel een paar uur voor uittrekken. 

De aankomst

Het park binnengaan kost € 9,- per persoon, een overzichtskaart van Shete Boka kost 50 eurocent. Bij binnenkomst rijd je meteen een parkeerplaats op, je hebt dus de optie om de auto te parkeren en het park wandelend te bezoeken. Of alleen de eerste bezienswaardigheid te bezichtigen en daarna met de auto verder te gaan.

Meteen in het begin vind je namelijk al een grote bezienswaardigheid, namelijk de Boka Tabla. Een grot die aan de ene kant vanaf het land toegankelijk is en aan de andere kant van de grot komt het water met grote golven naar binnen. 

Ander hoogtepunten

Een stuk verderop ligt het Pistoolgat (of Boka Pistol). Het water dat naar binnen rolt, “explodeert” in het gat. Een harde klap en een grote waterfontein volgen. Als je goed kijkt zie je in de fontein stukken die lijken op echt pistoolschoten in het water. 

Ook de natuurlijk brug bij Boka Wandomi wil je niet overslaan. Dit indrukwekkende rotsblok laat prachtig hoe zien hoe de natuur in de loop van tijd haar eigen banen kiest 

De andere inhammen zijn ook het bezichtigen meer dan waard, in dit park kun jij je uren vermaken. Met de auto, te voet maar ook zeker op de fiets

Leave a comment

Comments