Blog

Mountainbiken op westelijk Curaçao

Fietsen op Curaçao is misschien niet zo normaal als in Nederland, toch kun je er fantastisch mountainbiken. Vooral rondom Westpunt kun je helemaal losgaan op de fiets. De vele heuvels en het ruige terrein maken dit gebied tot een ultieme plek om te mountainbiken Van rustig langs de kustlijn cruisen tot heftige afdalingen met losse rotsblokken, elke mountainbiker kan hier terecht.  

Het betreden van de gebaande paden is niet verplicht en het terrein is uitgestrekt genoeg om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Baan bijvoorbeeld je eigen weg vanuit Westhill Bungalows naar Shete Boka en fiets daarbij om de noordpunt van Curaçao heen! Toch liever een geplande route volgen? Tussen het noordpunt en national park Shete Boka zijn een aantal mountainbike routes uitgezet, let daarvoor goed op de witte stenen met de kleur van de route daarop geverfd (zie de afbeelding).

Op tocht door de parken

De verschillende nationale parken van Curaçao bieden ook veel mooie routes om de hele dag te mountainbiken. Zowel Shete Boka als Christoffelparkbieden veel heuvels. Shete Boka is qua routes een stuk ruiger en onbegaanbaarder, Christoffelpark zet daar hogere afdalingen tegenover.

Fietsen huren

Veel plekken waar je fietsen kunt huren zijn er niet. Maar de verhuurplek die mountainbikes aanbiedt, heeft veel kennis. Je kunt hier zelf je fietsen huren of dit in overleg met Westhill Bungalows doen en dan staan de mountainbikes voor je klaar bij aankomst.

Welk pad volg jij?

Ga jij je eigen paden banen, volg je liever de geplande routes of ga je natuurparken verkennen? Wij zijn benieuwde jij mountainbike op Curaçao beleeft!

Met deze video krijg je alvast een voorproefje van hoe jij er straks bij rijdt!

Leave a comment

Comments

  • Irohync 5 maanden ago

    buy cialis Prevention of angiogenesis and metastasis angiogenesis is the name given to the blood supply that the cancer creates for itself to sustain its growth and proliferation, the active compounds in mushrooms have been shown to help block this process from occurring