Blog

Handige tips voor je naar Curaçao gaat

Koffers gepakt, tickets en paspoorten klaar: de vakantie naar Curaçao kan beginnen. Waar moet je nou rekening mee houden? Want ze spreken wel Nederlands op Curaçao, maar op dit Caribische eiland lopen dingen toch anders dan in Nederland. 

Andere tijden

Op Curaçao wordt meer met de zon geleefd dan in Nederland. Dat betekent dat de dag vroeg begint, maar ook vroeg ten einde is. Om 7 uur gaat de zon onder en veel restaurants, winkels en dergelijke sluiten dan ook hun deuren. Je kunt hier natuurlijk zelf ook gebruik van maken door vroeg naar bed te gaan en er weer vroeg uit te gaan. Dit zal in zekere mate al gebeuren door het tijdsverschil.

Batido

Andere cultuur, andere eetgewoonten. Een hoogtepunt hiervan is de batido. Dit drankje, dat een combinatie is tussen een smoothie en een milkshake, past perfect bij het klimaat op Curaçao. Jij kiest welke vruchten je lekker vindt en deze worden samen met ijs en melk in de blender gedaan. Heerlijk koel en erg smaakvol! De beste restaurants ontdek je hier.

Mensen rijden niet ver

Vanuit Westhill Bungalows (op het Westpunt) voor een dagtrip naar Willemstad wordt door de lokale bevolking als speciaal gezien. Waar het voor Nederlandse begrippen niet gek is om een uur te rijden, is dit op Curaçao iets uitzonderlijks. Mensen kunnen je zelfs vragen of je ergens in de stad overnacht, want ’s avonds nog terugrijden gebeurt niet vaak.

Bestrijd de muggen

Er zijn weinig giftige dieren op Curaçao, maar muggen vind je er wel. Anti-muggenspray mee op reis (of lokaal aanschaffen) is dus geen overbodige luxe.

Leave a comment