Blog

Top 3 Stranden om te Snorkelen op Curaçao (en waar je op moet letten)

Je gaat op vakantie en je neemt mee… je snorkelset! Op vakantie gaan nar Curaçao zonder te snorkelen, dat gaat niet. Maar als je dan gaat snorkelen, welk strand kies je uit? Het zijn er namelijk zoveel. Dit is onze Top 3 snorkelstranden. 

Curaçao Stranden om te Snorkelen

1. Playa Grandi

Op 5 minuten lopen van Westhill Bungalows ligt Playa Grandi. Heel toegankelijk en genoeg te doen. Het absolute hoogtepunten zijn de vele reuzeschildpadden die dichtbij de kust zwemmen. Loop het water in, doe je duikbril op en grote kans dat je meteen neus aan neus met een schildpad zwemt! Je ziet gegarandeerd meerdere schildpadden tijdens je snorkelsessie. Ga wel voor half 6 daarheen, rond dat tijdstip trekken de schildpadden weer naar het rif verder uit de kust. Hier in het water vind je ook vaak heel scholen aan kleinere vissen en af en toe een jonge tonijn. Tegen de rotswand aan vind je nog stukken koraal, met bijbehorende bijzondere vissen. Kortom, een snorkelstrand dat je hoog op je lijst moet hebben staan!

2. Lagun 

Lagun Curaçao, snorkelen in het paradijs

Dit is een waar paradijs. Heerlijk rustig, prachtige omgeving en in het water krioelt het van het leven. Deze inham heeft aan beide zeiden een flinke strook koraal waardoor je een mooi rondje kunt maken door de baai. Links heen en rechts weer terug (of andersom natuurlijk). Niet alleen het koraal zal je verbazen met alle kleuren en vormen die het tentoonstelt, ook de vissen doen dit. De kleuren knallen je tegemoet en vissen in alle soorten en maten zwemmen rond het koraal. Als je geluk hebt komt er zelfs een schildpad tussendoor zwemmen.

3. Playa Kalki

Playa Kalki Curaçao, voor zonaanbidders en om te snorkelen

Playa Kalki is een strand waar de zonaanbidder al bij weg zwijmelt, want alles klopt: wit zand, palmbomen en turquoise water. En als je eenmaal het water ingaat, snap je waarom dit strand in de top 3 staat. In het begin lijkt het nog mee te vallen, je ziet wel wat vissen zwemmen, maar nog niet bijzonder veel. Maar als je de stukken koraal volgt, dan kom je al snel bij het rif uit, dat hier erg dicht aan de kust ligt. Grote schitterende stukken koraal, unike en kleurrijke vissen en de bodem die diepte induikt. Dit laatste is erg indrukwekkend en wil je jezelf niet onthouden. Het water krijgt er een ander kleur en het beeld van deze muur aan koraal die diepte induikt is onvergetelijk!

Snorkelen op Curaçao: Waar moet je op letten?

Tijdens het snorkelen op Curaçao is het handig om waterschoenen te dragen. Je loopt er makkelijk mee het water in en je zult je voeten minder snel openhalen aan koraal. Ook ben je beter beschermd tegen eventuele zee-egels.

Ook zit er in je duikbril soms een siliconenlaagje dat voor een bepaalde waas zorgt. Als je heel kort een brandende aansteker door de bril haalt is deze laag grotendeels weg.

Duik alvast in het vakantiegevoel met de volgende video:

Alle drie de snorkelstranden liggen op slechts een paar minuten van Westhill Bungalows! Nog meer mooie stranden ontdek je hier.

Leave a comment