Blog

Beklim de Christoffelberg en bekijk heel Curaçao

Als je aankomt vliegen boven Curaçao springt één deel van het landschap er meteen uit: het Christoffelpark. Dit heuvelachtige gebied staat in contrast met het verder vrij vlakke eiland. Vooral de Christoffelberg is met zijn hoogte van 375 meter erg aanwezig. Vanaf de top kun je alle uitersten van het eiland zien. 

Uitzicht vanaf de Christoffelberg

Entree

Naar boven klimmen kun je het beste zo vroeg mogelijk op de dag doen, zodat de temperaturen nog aangenaam zijn. Je krijgt het al warm zat van alle inspanning! Het park gaat om 6 uur ’s ochtends open, een ticket koop je in het kantoortje dat (komende vanuit Westhill Bungalows) links van de weg zit. Een entreekaartje kost ongeveer € 12,50 per persoon. Daarna kun je het park in. Het Christoffelpark bestaat uit twee delen (waarover straks meer), voor het tweede deel heb je een entreemuntje nodig, je wordt hiernaar gevraagd bij het kopen van een ticket. 

De Christoffelberg beklimmen

Klimmen

Je volgt de bordjes richting de Christoffelberg tot je bij een parkeerplaats komt. Dan kan de tocht beginnen. Stevige (wandel)schoenen zijn een aanrader. Er zijn mensen die het op hun slippers doen, maar hoe, dat blijft een raadsel. Afhankelijk van je conditie duurt de tocht waarschijnlijk tussen een uur en anderhalf uur. Maar vind vooral je eigen tempo, anders wordt het lastig de top te halen. De tocht warmt je steeds wat verder op. Letterlijk natuurlijk, maar ook qua uitdaging. Je begint rustig wandelend, maar al snel worden het stevige stappen. Eenmaal dichtbij de top wordt het echt klimmen op handen en voeten. Je hoeft geen gevorderde klimmer te zijn, maar je wordt wel uitgedaagd! De hele route staat onderweg met gele verf op stenen aangegeven. Neem genoeg water mee voor onderweg, een liter per persoon ga je wel nodig hebben.

Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. Heel indrukwekkend hoe het eiland aan je voeten licht. De inspanning ervoor en de rust die je bovenaan ervaart dragen bij aan het euforische gevoel. Bovenaan staat ook flink wat wind, waardoor je even af kunt koelen van de klim omhoog. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan de video hieronder!

Christoffelpark

Zoals al eerder gezegd bestaat het park uit twee delen, doormidden gesneden door de doorgaande weg. Het deel aan de overkant van de weg bevat een aantal uitzichtpunten over het water. Het deel van het park waar de Christoffelberg in staat is erg heuvelachtig. In heel het park is het heerlijk wandelen en mountainbiken. Maar ook met de auto is het een prachtige route om te rijden. Als je alles gezien hebt is het tijd om langs te gaan bij het Cactus Café dat bij de ingang van het park zit. Meer over dit restaurant lees je in deze blog.

Uitzicht onderweg naar de top

Leave a comment