Blog

6 onmisbare activiteiten voor jouw Curaçao vakantie

Ken je dat gevoel? Dat je op vakantie gaat, je hebt er lang naar uit gekeken en weet dat er van alles te doen is. Maar waar begin je? Welke activiteiten mag je op Curaçao echt niet missen en wat kun je met een gerust hart overslaan. Deze 6 dingen wil je niet overslaan tijdens je vakantie op Curaçao.

Snorkelen met schildpadden

Activiteiten Curaçao: Snorkelen met schildpadden

Toch wel activiteit nummer 1, dit is waarvoor je naar Curaçao komt: reuzeschildpadden op slechts centimeters voorbij zien zwemmen. Deze wonderlijke dieren zwemmen rond half 6 richting het rif, verder de zee in, dus ga wel op tijd het water in. Bij Playa Grandi, 5 minuten lopen van Westhill Bungalows, zie je gegarandeerd meerdere schildpadden. Ontdek hier de beste snorkelstranden.

Eten tijdens zonsondergang met je voeten op het strand bij Pirate Bay

Eten bij Pirate Bay

Dit moet wel de meest romantische plek van heel Curaçao zijn. Met je voeten in het strandzand, de branding op maar een paar meter afstand en (idealiter) de zonsondergang voor je neus. Ultiem uit eten gaan doe je bij Pirate Bay. Andere goede restaurants vind je hier.

Christoffelberg beklimmen

Activiteiten Curaçao: Beklim de Christoffelberg

Het hoogste punt van Curaçao vraagt een stevige klim van je en zorgt voor een euforisch gevoel aan de top. Op de 375 meter hoge top kun je aan alle kanten het eiland en het blauwe water overzien. Neem genoeg water mee en ga vroeg op de dag het de berg op. Niet alleen sluit het Christoffelpark al om 15.00 uur, de koelere ochtenduren maken de klim ook een stuk aangenamer.

Mambo beach

Activiteiten Curaçao: Bezoek Mambo Beach

Tijdens een actieve vakantie op het Westpunt kan het soms ook heerlijk zijn een dag door te brengen tussen al het toeristisch geweld. Gun je een dag op Mambo Beach! Je vindt er terrasjes op het strand waar de bediening jouw drankje brengt terwijl je voeten in het water rusten. In de souvenirshops vind je leuke kleinigheidjes om mee naar Nederland te nemen. Een groot, maar heerlijk contrast met het Westpunt.

Het pistoolgat in Shete Boka

Bezoek Shete Boka

Nationaal park Shete Boka wil je niet missen tijdens je vakantie, in het bijzonder het pistoolgat is indrukwekkend. Als een golf hier onder de juiste hoek inrolt, ontploft het water als het ware. Een harde klap en een grote waterfontein volgen. Als je goed kijkt zitten er in deze fontein uitschieters in die precies lijken op pistoolschoten. Een van de uniekste activiteiten op Curaçao!

Grote Knip op zondag

Elke zondagmiddag verzamelen lokale families zich op en bij de Grote Knip om te barbecueën. Dit wereldberoemde strand met het witte zand, de palmbomen en het ongelooflijk blauwe water is al een bezoek op zich waard. Zondagmiddag al helemaal, dan is het een happening die je niet snel zult vergeten. Nog meer schitterende stranden ontdek je hier.

Grote Knip op zondag

Leave a comment