Blog

Ontdek de 5 mooiste stranden van Curaçao

De bekendste beelden van Curaçao tonen witte stranden en strakblauw water. Dat is met een reden. Als je aankomt en het eiland ziet liggen, verwonder je jezelf over de vele kleuren blauw van het water en de enorme hoeveelheid stranden. Alleen, als je eenmaal bent aangekomen, welke strand zoek je het eerste op? Voor de mooiste stranden wil je in ieder geval naar Westpunt. Dit is onze Top 5!

Lagun

Eigenlijk alle stranden van Curaçao liggen in een inham tussen de rotsen, zo ook Lagun. Deze parel van Curaçao is daar geen uitzondering op. Vanaf het strand loop je zo het water in en links en rechts zie je het mooiste koraal. Een perfecte plek om te snorkelen of te (leren) duiken dus! Verbaas je over alle kleuren vissen en misschien zie je zelfs een schildpad voorbijkomen. 

Sla je de oprit naar het strand in, dan vind je zowel links als rechts een duikschool, waar je verschillende duikcursussen kunt volgen. Bij Lagun vind je ook verschillende eetgelegenheden. 

Top 5 Stranden Curaçao: Lagun

Grote Knip

Dit strand behoort tot de mooiste stranden ter wereld! Het witte zand en het oogverblindende water laten je realiseren dat je met Curaçao de juiste vakantiebestemming hebt gekozen. De rotspartijen aan de zijkant bieden toegankelijke plekken om te cliff jumpen. Het is een aanrader dit strand op zondag te bezoeken. Lokale families van de verzamelen zich dan om op het strand te barbecueën! Heb je zelf lekkere trek? Bezoek dan de friettent en haal een frietje speciaal met een frikandel of kroket erbij. Een kopie van dit strand, maar dan in het klein vind je een minuut verderop: Kleine Knip.

Top 5 Stranden Curaçao: Grote Knip

Playa Kalki

Wit zand, palmbomen, strandbedjes en turquoise water. What’s not to like? Dit strand ligt tegen de rotswand aan en is heerlijk rustig. Strandbedjes zijn beschikbaar en er is een terras aan het water waar je wat verkoelends kunt drinken. Ook hier vind je een duikschool, met een groot aanbod voor de gevorderde duiker. 

Het rif ligt hier dichtbij het strand. Zwem eens tot de rand en verbaas je over hoe snel het rif de diepte in gaat. Een indrukwekkende ervaring!

Top 5 Stranden Curaçao: Playa Kalki

Playa Grandi

Op 5 minuten lopen van Westhill Bungalows ligt Playa Grandi. Heel toegankelijk en genoeg te doen. De hele dag door leggen vissers met hun bootjes aan en laden hun vangst voor de dag uit. De vis wordt ter plekke gewogen en schoongemaakt. Hier komen dan weer graag pelikanen op af. Maar het absolute hoogtepunten zijn de vele reuzeschildpadden die dichtbij de kust zwemmen. Loop het water in, doe je duikbril op en grote kans dat je meteen neus aan neus met een schildpad zwemt! Je ziet gegarandeerd meerdere schildpadden tijdens je snorkelsessie. Ga er wel voor half 6 heen, rond dat tijdstip trekken de schildpadden weer naar het rif verder uit de kust en er is daarna niet veel meer te zien.

Top 5 Stranden Curaçao: Playa Grandi

Playa Jeremi

Het grootste deel van de dag is Playa Jeremi een oase van rust. In alle rust snorkelen, badderen, zwemmen en ontspannen. Je vindt er ook schitterende gekleurde stenen. De gehele atmosfeer heeft net een ander tintje dan de andere stranden op het eiland. Eenmaal op Curaçao wil je dit strand niet overslaan. 

Mooi meegenomen is dat alle stranden binnen een bereik van maximaal 10 minuten autorijden liggen van Westhill Bungalows.

Stranden om te snorkelen

Benieuwd naar welke stranden het meest geschikt zijn om te snorkelen? Bekijk dan onze Top 3!

Leave a comment

Comments